* Volg ons


* Wie is Online

  • Punt gasten: 39
  • Punt verborgen: 0
  • Punt leden: 1
  • Punt Gebruikers Online:
  • Punt Online vandaag: 4

* Actuele onderwerpen

Internetverbinding door Boyo
[16 september 2018, 17:58:38]


taakbeheerder hoog CPU gebruik door Paul
[15 september 2018, 18:26:55]


compuserve door Peter
[ 7 september 2018, 18:08:05]


Hallo allemaal door RuudDeWit
[ 3 september 2018, 17:02:36]


scherm zwart na win 10 inloggen door Peter
[24 augustus 2018, 18:26:05]


Trage computer door Peter
[20 augustus 2018, 20:15:14]


Hotmail login probleem door Peter
[15 augustus 2018, 23:40:51]


Framework ??? door dirk1957
[14 augustus 2018, 10:12:00]


Ik ben nieuw door Peter
[13 augustus 2018, 18:13:48]


Probleem met Windows Update door Peter
[12 augustus 2018, 10:48:54]


DVD converter door Peter
[ 5 augustus 2018, 15:50:09]


Gratis excel cursus door rjsmid
[16 juli 2018, 20:50:44]


Veranderen van e-mailadres; mails meenemen / bewaren / elders opslaan door RuudDeWit
[ 8 juli 2018, 17:24:55]


PC2 wordt steeds trager door Peter
[29 juni 2018, 21:59:09]


Computer wordt steeds trager door Ruud_coco
[26 juni 2018, 20:33:32]


al een tijdje door marloes00
[25 juni 2018, 19:49:50]


0x7e errr na installeren w7 door RuudDeWit
[25 juni 2018, 16:15:18]


schijfruimte door jo buntinx
[19 juni 2018, 19:37:56]


Printer werkt niet met coputer, wel met laptop door Peter
[ 2 juni 2018, 00:54:38]


Ik krijg opgeslagen document niet geopend door Hilversum
[ 1 juni 2018, 13:19:27]


* Chat

Vraag maar raak!
Stel je vragen over computers en internet en krijg direct antwoord! Iedere maandagavond 21:00 - 22:00 uur in de chatroom.


Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Windows / Internetverbinding
« Laatste bericht door Boyo Gepost op 15 september 2018, 12:29:11 »
Beste forumleden,
 
 
 
Ik zit met een probleem waar ik maar geen vinger achter kan krijgen.
 
 
 
Ik ben ik het bezit van een Medion Akoya P8610 laptop.Niet een van de jongste meer, maar goed het werkt goed.
 
In eerste instantie stond hier Windows 7 op geïnstalleerd. Maar heb na een verwisseling van de interne harddisk geüpgrade naar Windows 10. Na deze omzetting werkt dit sturingsprogramma prima.
 

Verdere gegevens zijn:
 
Werkgeheugen 4GB
 
Processor Intel Pentium Dual -Core
 
HD Seagate 320GB
 
Videokaart Nvidia Geforce 9600M GS
 
Router Netgear R7000
 
 
 
Alle drivers zijn up to date alsook de updates van Windows.In het overzicht van apparaat beheer staan geen
uitroeptekens o.i.d. Op de router is de laatste firmware geïnstalleerd.
 
 
 
Nu doet het volgende probleem voor;
 
Met deze laptop kan ik werken met een bekabelde situatie als met WiFi.
 
Start ik de laptop(koude start) dan krijg ik verbinding met het internet. Haal ik de kabel eruit en ga over naar Wifi (door handmatig dit in te stellen) dan werk dat prima.
 
Verbind ik de laptop weer met de kabel, en schakel handmatig de Wifi verbinding uit, dan krijg ik geen verbinding meer met internet(gele driehoekje in het monitoricoontje). Welke kabel ik ook aansluit de internetverbinding blijft achterwege.
 
Bij probleemoplossing komt de melding dat ethernet geen geldige IP-configuratie heeft.
 
Welnu, als de kabel met de laptop aangesloten is en geef de opdracht opnieuw opstarten dan komt de verbinding nog steeds niet tot stand. Het enige om weer bekabeld verbinding te krijgen met internet is de machine volledig af te sluiten en opnieuw op te starten (dus weer een koude start).
 
Ik begrijp dit niet, alle stuurprogramma’s van de netwerkadapters zijn bijgewerkt.
 
Ter informatie ik ben ik het bezit van diverse pc’s en andere apparatuur die wel goed werken, bekabeld alsmede WiFi.
 
 
 
Wellicht dat u mij verder kan helpen om dit “fenomeen” te tackelen.
 
Bij voorbaat dank.
 Boyo
2
Linux / taakbeheerder hoog CPU gebruik
« Laatste bericht door Paul Gepost op 14 september 2018, 12:32:14 »
In Xubuntu 18.04 moeite gehad om het systeem goed te krijgen,vooral Xorg zorgt voor problemen.(bv met standby)

Ik zag in de taakbeheerder een erg hoog CPU gebruik zonder dat ik iets deed,ik denk dat de taakbeheerder zelf voor dat hoge gebruik zorgt want als ik een terminal de command - top - draai dan is er helemaal geen hoog CPU gebruik,zie afbeeldingen.

Kan niks uploaden.,bijlage toevoegen werkt niet.

Enfin met taakbeheerder is het verbruik rond de 30 % terwijl in top het rond de 7 % is.
Is dit een fout in Xubuntu of ondersteunen ze mijn grafische kaart niet goed meer? Ati 9250 hetzelfde bij ati 9500.

MVG,Paul
3
E-mail en internet / compuserve
« Laatste bericht door hiddingh Gepost op 6 september 2018, 16:59:40 »
Ik heb een enorm probleem gehad met de overgang van compuserve naar AOL. Nu krijg ik emails dat binnen 48 uur mijn account wordt verwijderd. Hoe kan ik dit het beste oplossen?
4
Ik ben nieuw! / Hallo allemaal
« Laatste bericht door Loopvogel Gepost op 3 september 2018, 16:40:37 »
Dank voor het toelaten op dit forum.
Mijn naam is Ron, 58 jaar en een van mijn interesses zijn computers.
Ik ben vrijwilliger bij PcSave in Tilburg, waar we mensen met een klein/minimum inkomen helpen met pc problemen.
Ik kijk regelmatig op dit forum om problemen op te lossen, en wie weet kan ik hier ook iets bijdragen.

Mvg Ron
5
Windows / scherm zwart na win 10 inloggen
« Laatste bericht door Luca Hutten Gepost op 23 augustus 2018, 21:15:13 »
Dag,

Na (waarschijnlijk) een update van Windows 10 wordt het scherm van mijn computer na het inloggen (ingeven van wachtwoord) zwart. Alleen de cursor is nog te zien.

Weet iemand hoe ik dat kan oplossen?
6
Windows / Trage computer
« Laatste bericht door pompebled Gepost op 17 augustus 2018, 17:02:52 »
Geacht forum,

Mijn PC wordt geleidelijk aan steeds trager met het opstarten en het openen van bestanden, een foto openen duurt minuten, om maar eens wat te noemen.
Met de zoekfunctie kwam ik dit tegen:
https://www.nlcomputerforum.nl/index.php/topic,4402.msg34667.html#msg34667
Is dat nog actueel, of moet ik andere wegen bewandelen?

Groeten, Jan.
7
Windows / Framework ???
« Laatste bericht door dirk1957 Gepost op 13 augustus 2018, 12:40:39 »
Hallo, al enige tijd krijg ik op mijn laptop een zwart veld te zien wat 1 tot 5 sec steeds weer tevoorschijn komt.
de melding is dus een regel en daaronder is alles zwart in het kader. wie weet wat dit is en hoe kom ik er vanaf?

C:\windows\microsoft.net\framework\v.2.0.50727\instalvtil.exe

deze melding komt toch wel om de paar minuten en het maakt niet uit of ik een spelletje aan het doen ben of hier aan het lezen ben op dit forum.

Nog een vraagje kan ik zonder problemen driverdoc verwijderen.

hoor graag wat dit is ,gr Dirk
8
Ik ben nieuw! / Ik ben nieuw
« Laatste bericht door dirk1957 Gepost op 13 augustus 2018, 12:30:38 »
Hallo,Mijn naam is Dirk 61 jr en hoop hier wat meer kennis op te doen met jullie hulp:)
9
Windows / Probleem met Windows Update
« Laatste bericht door jvdpeet Gepost op 11 augustus 2018, 20:54:52 »
Hallo,
Ik heb te weinig ruimte op mijn C-partitie om een nieuwe update van Windows 10 te installeren. Deze partitie uitbreiden met een deel van de volgende partitie (partitie D) lukt niet omdat dit een HDD-schijf is en volgens mij kun je geen twee verschillende soorten harde schijf combineren (of is dat niet zo?).
Ik heb een externe harde schijf van 4 TB (een Seagate Expansion), maar toch wordt er om aanvullende ruimte op de C-partitie gevraagd. Ik heb EaseUS Partition, maar die heeft hier geen oplossing voor.
Krijg je bovenstaand probleem ook met een USB-stick i.p.v. een externe harde schijf? En zo ja, hoe los ik dit op?

Groetjes
jvdpeet
10
E-mail en internet / Hotmail login probleem
« Laatste bericht door limer1845 Gepost op 11 augustus 2018, 09:20:07 »
Hotmail probleem. Hallo. Ik heb een vraag mijn vriendin kan niet meer in hotmail komen. Is geblokkeerd wat moet ze doen om er in te komen weer. Ze heeft al van alles gebrobeerd en gebeld. Daar word ze ook niet wijser van. Of ze hangen op.
Mvg. Libbe

Verstuurd vanaf mijn BLA-L29 met Tapatalk
Pagina's: [1] 2 3 ... 10