Hallo

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Recent

22 gasten, 0 leden

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

22 april 2024, 02:28:27

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Nieuws

Welkom op het vernieuwde NL Computer Forum!

Auteur Topic: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A  (gelezen 30753 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #15 Gepost op: 10 juli 2016, 00:00:44 »
Je hebt je vraag ook al voorgelegd bij HP support lees ik .
Al eens geprobeerd met een upgrade uit te voeren van de Firmware printserver.
http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=emr_na-bpj07429
Ik heb daaraan gedacht maar dan moet eerst het probleem opgelost zijn. Zie bijlage

Offline Peter

  • Sysop
  • *****
  • Berichten: 5.683
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #16 Gepost op: 10 juli 2016, 00:08:06 »
Citaat
yep
Lees dan het eerste bericht in dit Engelstalig topic eens door. Met name dit stukje:

Somehow I stumbled onto the Device Manager and just looked around. I found my HP LaserJet listed under Print Queues, I highlighted it and then under Action I selected Add Legacy Hardware, selected Printers from the list on the following pages, then Used an existing port, selected HP LaserJet from the list and the rest was magic.


Lukt het hiermee ?

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #17 Gepost op: 10 juli 2016, 00:19:37 »
Inmiddels weer een scan gedaan met HP Support assistent. Resultaat; een HP Jetdirect 600n printserver. Overigens heb ik op de XP laptop inmiddels ook het adres 192.168.0.103 ingetikt. Dit geeft als resultaat een verminkte HP website van de printer. Dit heeft waarschijnlijk met het beveiligingsniveau te maken waar ik niet achter kom (2e bijlage)

Offline swake

  • Forumfan
  • ***
  • Berichten: 241
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #18 Gepost op: 10 juli 2016, 00:25:43 »
Lees dan het eerste bericht in dit Engelstalig topic eens door. Met name dit stukje:

Somehow I stumbled onto the Device Manager and just looked around. I found my HP LaserJet listed under Print Queues, I highlighted it and then under Action I selected Add Legacy Hardware, selected Printers from the list on the following pages, then Used an existing port, selected HP LaserJet from the list and the rest was magic.


Lukt het hiermee ?

Ik ben ook even gaan lezen maar daar gaat het om als de PC over geen parallele poort beschikt , de printer dan moet aangesloten worden op een USB poort . Deze printer heeft geen USB aansluiting en word voorgesteld om een kabel te gebruuiken parrallel > USB om zo de printer aan de praat te krijgen . Ik begin de indruk te krijgen dat de printserver defect is .
http://www.printerworks.com/HP-Parts/hp_jetdirect_j3110a.htm
Gebruiker van Windows 7 / Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #19 Gepost op: 10 juli 2016, 00:27:44 »
@Peter,
Dank voor de suggestie. Ik ben 'm al aan het proberen. Maar loop tegen een vraagje aan. Welke poort moet ik nu kiezen? (zie screenshot)

Offline Peter

  • Sysop
  • *****
  • Berichten: 5.683
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #20 Gepost op: 10 juli 2016, 00:34:24 »
Vreemd dat 192.168.0.103 er niet bij staat. Kies eens 192.168.0.3 of is dat een ander apparaat ?

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #21 Gepost op: 10 juli 2016, 00:35:50 »
192.168.0.3 is de door mij gewenste poort van de printer deze valt buiten het DHCP bereik van de router en wordt dus het statische adres voor deze printer.

Offline Peter

  • Sysop
  • *****
  • Berichten: 5.683
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #22 Gepost op: 10 juli 2016, 00:47:21 »
Citaat
192.168.0.3 is de door mij gewenste poort van de printer
Dat zul je dan ook in de printer moeten instellen. Je screenshot "wifi guard 2" toont 192.168.0.103 als zijnde een HP printer.
Zorg eerst dat je printer goed werkt met de standaard instellingen. dat weet je in ieder geval zeker dat je printer, kabel en driver goed is. Daarna kan je eventueel het ip-adres aanpassen.

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #23 Gepost op: 10 juli 2016, 00:50:29 »
De printer doet het! de testpagina kwam er dit keer wel uit. Ik heb bij de installatie de poort 192.168.0.3 gekozen. Wanneer ik echter een scan doe met de wifi guard staat de printer op poort 192.168.103. Voorlopig prima natuurlijk, maar het doel is toch een statisch IP adres te krijgen. Ik zal dus eerst op de oude laptop de beveiligingsproblemen moeten oplossen omdat ik daar in de pagina van de printer kan komen. Volgens mij moet daar het IP adres worden aangepast. Dank zover aan jullie, ik meld me wel weer voor het vervolg!

Offline Peter

  • Sysop
  • *****
  • Berichten: 5.683
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #24 Gepost op: 10 juli 2016, 00:55:55 »
Citaat
;De printer doet het!
Mooi zo :)

Offline swake

  • Forumfan
  • ***
  • Berichten: 241
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #25 Gepost op: 10 juli 2016, 01:01:50 »
Deze mooie dame legt het even uit voor jou

https://www.youtube.com/watch?v=n6mJiIKM4LI
Gebruiker van Windows 7 / Linux Mint / Ubuntu / OpenSuse

Offline chvb
  • Net nieuw
  • *
  • Berichten: 32
  • Geslacht: Man
Re: Printprobleem HP 2100 TN + jetdirect J3110A
« Reactie #26 Gepost op: 10 juli 2016, 09:06:59 »
Swake dankjewel. Jouw netwerk is zeer uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig;D;D Ik ken dit filmpje en weet dat ik moet proberen om via de interne software van de printer het IP adres vast te zetten. Echter dat is mijn volgende probleem. Hoe kom ik daarin. Het is oudere software en ik moet dat op een XP machine doen waarbij java voor de nodige troubles zorgt. Ik ga daar een andere Topic voor maken en sluit deze af. Bedankt ook voor de response!